Saturday, March 15, 2014

Resepi Kek Batik

Kek Batik

Siap sedia utk dimakan

Bahan-bahan:
1 paket biskut marie (putih)- guna 2 baris shj
1 cawan majerin
1 cawan milo
3 sb serbuk koko
1 biji telur
1 cawan susu pekat manis

Cara-caranya:
1. Panaskan majerin dan kacau hingga majerin cair. Kemudian masukkan susu pekat manis.
2. Masukkan milo, serbuk koko, dan telur. Kacau sehingga dia mendidih. Kalo nampak bahan2 tadi terlalu pekat, boleh tambah sedikit air.
3. Bila bahan2 td sudah mendidih, patah-patah kan biskut marie dah masukkan dalam bahan-bahan tadi.Gaulkan biskut bersama bahan-bahan tadi. Masak lebih kurang 5minit kemudian boleh letak dalam loyang. Tekan biskut yang digaul tadi supaya ia mampat dan sama rata. 
4. Tunggu kek sehingga sejuk baru boleh dipotong. (Boleh letak dalam peti ais)
Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment